Hamarat hanımlar, artık yalnız değilsiniz. Türk kadınları gibi yıllarca üzüntüsünü, sevincini elinde ürettiği ile ifade etmeye çalışan kadın, her yerde kadın ve duygular aynı.
Yarn bombing, (yün bombardımanı) yaşam alanlarını örgü ve dantellerle kaplama sanatı. Yaşam alanı derken ufak tefek alanlardan bahsetmiyoruz. Kamusal alanlar başta olmak üzere parklar, otobüsler, duraklar, ağaçlar.... Aklınıza ne gelirse. Aslında bu pasif bir direniş hareketi ve sokak sanatı. Uygulayanlara da ''yarnbomber'' (yün bombacısı) deniyor. Yarnbomber’lar, bilindik graffitiye alternatif olarak, seslerini duyurmak ve dikkat çekmek için kullanıyorlar.
Hollanda’da 2004 yılında başlayan Yarn bombing hareketi bir yıl sonra ABD’nin Teksas eyaletinde görülmüş ve sonrasında yavaş yavaş tüm dünyaya yayılmış. 11 Haziran Dünya Yarn Bombing Günü olarak kutlanıyor. Geçtiğimiz günlerde, bu sokak sanatı Rus modacı Alexander Kokoskeriya’nın sanat yönetmenliğinde Capitol AVM’de kutlanmış. Alış veriş merkezinin çevresindeki ağaçlar Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'ndan 100 kadın tarafından el örgüleriyle giydirilmiş.
Dünya da daha yaygın olan bu sessiz direniş aslında tam da bizim ülkemize göre. Biraz kadınsı ve abartılı algılansa da ülkemizde daha fazla ilgi görmeli ve uygulanmalı. Zaten bizim kadınımız her şeyi renklendirmeyi ve duygularını el işleri ile ifade etmeyi genlerinde taşımakta! Ama işin sanat haline gelmesi, toplum tarafından kabul görmesi için eğitim bilincine ve görsel algı değişimine ihtiyaç var...