18 Haziran 2013 Salı

KİRAZ MEVSİMİ





        Şu anda kiraz mevsimi Ülkemiz de bu açıdan çok şanşlı,  bu yararlı bağla meyveden  bol bol tüketeceğiz. Çekirdeklerini değerlendirerek bir yastık yapmaya ne dersiniz... İhtiyacınız olan biraz pamuklu kumaş ve kiraz çekirdekleri.

     Bu çekirdek dolu yastığı, sıcak su torbası(termofor) kullandığınız her yerde kullanabilirsiniz. Sıcak su torbasında olan patlama riski bu yastıkta olmadığından, bebeklerde de güvenle kullanılabilir. Bebek tenine değdirmemekte fayda var. Yaklaşık 300 W'da 1-2 dk. ısıtılabilir. Ağrıyan ve tutulan bölgelerde, yolculukta, plajda kullanabilir veya dondurucuya koyarak, buz torbası olarak da değerlendirebilirsiniz. 300-400 gr. olması yeterlidir.(Ben biraz büyük yaptığım için 1kg. çekirdek kullandım.) Çift kat kumaş  ve gevşek yapıda olması kullanım kolaylığı sağlayacaktır. 
              
            



















Kiraz çekirdeklerini bir poşet içinde dondurucuya koyarak biriktirin. Yeterli miktar olduğunu düşündüğünüzde bir yastık kılıfına koyarak ağzını sıkıca bağlayıp çamaşır makinasında yıkayın. Ya da bir süzgeç içinde elde yıkayın.Çekirdekler tertemiz olmalıdır.
 Bez üzerinde kurutun. 


Benim ölçülerimde veya kendi ölçülerinizde yastığınızı dikin. Dikme işlemini elde yapabilirsiniz.
Ben, sağlam olsun diye bir kaç kez bu işlemi tekrarlarım.

Püf noktası: Kumaş olarak, eski bir gömleğin kol parçalarını kullanabilirsiniz.




Kiraz saplarını kurutabilir ve  demleyerek çayını tüketebilirsiniz.






   SAĞLICAKLA KALIN...









              

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder