26 Aralık 2013 Perşembe

ORİGAMİ HEDİYE KUTUSU

ORİGAMİ ÇEŞİTLERİ:
Klasik Origami: Genellikle tek parça kağıdın katlanmasıyla yapılır. Bu türde at, kuş gibi hayvanlar yapılabildiği gibi çeşitli eşyalarda yapılabilir.
Modüler Origami: Parçalı origami olarak da bilinen bir türüdür. Birbirine benzeyen parçaların birleştirilmesiyle oluşturulur. Klasik origamideki somut hayvan ve eşya gibi nesnelerin aksine üç boyutlu geometrik nesnelerin yapılmasında kullanılır. Kullanılan parça sayısında herhangi bir sınır yoktur. Aynı parçaların yerlerini değiştirerek birden fazla geometrik şekil elde etmek mümkündür.
Islak Katlama: Gerçeğine uygun doğal görünen hayvan motifleri elde etmek için kullanılır. Kağıda şekil vermek kuruyken oldukça zordur. Islatılan kağıt daha kolay şekil alır ve daha naturel şekiller elde edilebilir. Islak origami tekniğini bulan kişi Akira Yoshizawa(14 mart 1911-14 mart 2005)’dır. 
Bu teorik bilgilerden sonra basit bir origami çalışması ile devam edelim istedik. Hediye  kutusu. Klasik yöntemle yapılan bu hediye kutusunu, çekmece içlerine separatör olarak da uygulayabilirsiniz. Her boy ve renk  yapılabilir. Kapak ve kutuyu rahat kullanabilmek için aralarında  (en ve boy)  1cm. fark olmalı. (Karton daha kalın bir malzeme olduğu için 1,5cm yapabilirsiniz.) 
Örnek: Kapak 20x20cm2       Kutu 19x19cm2  gibi

Püf Noktası:
Origami çalışmalarınızın düzgün olması için mutlaka ''tırnak ütüsü '' yapmalı veya sert bir cisimle kenar çizgilerinin üzerinden geçmelisiniz.



















YENİ YIL HEDİYELERİM 

BU KUTULARIN 

İÇİNDE!



MUTLU YILLAR...

13 Aralık 2013 Cuma

KIRMIZI VE YEŞİL

Origami, Japonca oru (katlama) ve kami (kağıt) kelimelerinin birleşmesiyle meydana gelmiş Katlanmış Kağıt anlamına gelen geleneksel kağıt katlama sanatıdır. Origami temelde makas ve yapıştırıcı kullanmadan kağıdı sadece katlayarak çeşitli şekiller oluşturma sanatıdır. 
Tarihten günümüze origaminin başlangıcıyla ilgili kesin bilgiler olmasa da ilk olarak kağıdı icat eden Çinliler tarafından bulunduğu söylenmektedir. Japonya'ya Budist rahipler tarafından getirildiği düşünülen origami, gelişimini burada tamamlayıp ismini de Japoncadan almıştır. Kağıt, Çinliler tarafından M.Ö 250’de bulunmuştur. Bu yıllarda sadece zenginlerin uğraştığı bu sanat, daha çok dini törenlerde ve hediyeleri kaplamada bir zenginlik gösterisi olarak kullanılmıştır. Kağıdın yaygınlaşması ve fiyatlarının uygun hale gelmesiyle origami daha fazla insana ulaşmaya başlamıştır. 17. Yüzyılda halk arasında eğlence şeklini almış ve gelişmeye devam etmiştir. Bu dönemde konuyla ilgili ilk kitap basılmıştır(1797).
1900’lü yılların başlarından itibaren okullarda öğretilmeye başlanılmış ve çocukların matematiksel zekalarının gelişimine büyük katkıda bulunmuştur. 
2. Dünya savaşından sonrada origami sanatsal anlamda büyük gelişme kaydetmiş, artık sadece çocukların değil her yaştan insanın ilgisini çekmiştir. Günümüzde ise bu sanatla ilgili sergiler, atölyeler, kurslar ve çeşitli faaliyetlere ulaşmak oldukça kolay hale gelmiştir.

BeHeR-Tasarım'da    origami bir çalışma ile karşınızda. Bu çalışmayı çok seveceksiniz.  Bir çok amaçla kullanabilir veya bizim gibi yeni yıl süsleri yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan iki renk karton veya kağıt...


Karton boyutları 10x50cm2



















Şeritlerin uzunluğu yaklaşık 1,5m. oldu!















Şeritlerin kalınlığını artırabilirsiniz.



Küçük hediyelikler hazırlayabilirsiniz.









İYİ SENELER...




8 Aralık 2013 Pazar

YENİ YIL





 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YENİ YILDA
 
HER ŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN!
 
 
MUTLU YILLAR...
 
 
 


 

6 Aralık 2013 Cuma

ÇARŞIDAN ALDIM BİR TANE EVE GELDİM BİN TANE...

Bilmecenin cevabı: 



       BeHeR-Tasarımı takip edenler ''bunu düşünmüştür'' narla ilgili bir çalışma var.


Önce biraz nar ve narın faydalarından bahsedelim.

Nar, potasyum ve demir minerali ile C vitamini açısından çok zengin.  B1, B2 vitaminleri ile kalsiyum ve fosfor mineralleri içeriyor.

Enerji vererek yorgunluğu gideriyor. Vücudu, kalbi, mideyi ve diş etlerini kuvvetlendiriyor. Çarpıntıyı gidererek harareti kesiyor. Mide iltihabı ve ağız yarası için faydalı. Bağışıklık sistemini güçlendirerek, kanser hücrelerinin gelişmesine engel oluyor. Kandaki kolesterol oranını ve tansiyonu düşürüyor. Damar setliğini önleyerek, damarları açıyor.  Bu özellikleriyle kalp ve damar dostu. Kandaki şeker seviyesini de dengeliyor.
Cilt sağlığı için de faydalı. Nar suyu, sesi açıyor.  Menopoz şikayetlerini azaltıyor. Ayrıca, artrit ve eklem ağrılarını dindirmeye birebir.

Açıkçası nar bin derde deva. Özellikle ülkemiz bu meyve açısından çok şanslı. Bizim evde sık sık tüketilen bu meyvenin tanesi, suyu, kabuğu dahil tüketiliyor. Çekirdeği ise asla zay edilmiyor.
Narın, kabuklarını ve katı meyve sıkacağından geçirerek suyunu sıktığımda parçalanan çekirdekleri de kurutuyorum. Aşırıya kaçmamak şartı ile çekirdekleri,  kabuklarla birlikte    çayıma karıştırıyorum.
Aklıma gelen yeni  fikir ise bu parçalanan çekirdekleri sabuna karıştırarak kullanmak. Sonuç gayet başarılı. Sizlerle paylaşmak için kurumasını bekledim.  Görüntü güzel kullanırken ''masaj'' hissi veriyor. Benim cildim çok hassas değil ancak yine de yüz bölgesinde kullanmamakta fayda var.

Sizlerde deneyin...  Fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum....

 
 

 
 
 
 
Vanilya kokulu DOVE kullandım.
 
 
 
 


 
Püf Noktası: Sıcak suyu azar azar ilave etmelisiniz!
 
 
 
 
 

 
Hava akımı olan bir yerde kurumaya bırakabilirsiniz.
 
 
 
 
 


 
 

BU YIL
 
KAPINIZ HEP GÜLEN YÜZLERE AÇILSIN
 
 NARIN BEREKETİ EVİNİZE SAÇILSIN...


29 Kasım 2013 Cuma

KUMAŞ KOLAJ

Daha önce balkonda kullandığım sandalyelerin kumaşlarını değiştirmiştim.  Çok beğenerek aldığım bu kumaşla biraz daha vakit geçirmek istiyorum.  Ancak az   kaldığı için desenlerini değerlendirmek daha iyi olacak... Bu kumaşlar, genelde döşemelik  olarak kullanılıyor. Leke tutmadığı, uygun fiyatlı ve eni geniş olduğu için çok kullanışlı. Çok kalın da değil. Kumaş satan dükkanlardan çok rahat bulabileceğinizi tahmin ediyorum.  Benim daha sade desenli olanlarından etek dikmişliğim bile var!
Kumaş desenlerinden, kolaj çalışmayı sizde düşündüyseniz bu yöntemi seveceksiniz...Kolaj için bakınız.














15x15 cm2











Dikmek işinizi kolaylaştırır.























Ütü yaptıktan sonra teğel ipliklerini sökebilirsiniz.











Simli oje kullanabilirsiniz.
 


Silikon yerine daha basit bir yapıştırıcı kullanabilirsiniz.



Desen yoğunluğu daha da artırılabilir.



Açık renk bir fon kartonu üzerine çalışarak çiçek renklerine uygun bir paspartu uyguladım. Çerçevenin içinde başka bir resim vardı. Ancak bu çiçeklerle  daha güzel oldu...



Bu resim mutfakta yerini aldı...



Yine daha önce yaptığım küçük bir örtüyü benzer bir teknikle çalışmıştım. Ancak kenarlarını desenlerin yarım cm. dışından kesmiştim. İki ucuna da püskül takmıştım.



Püf Noktası: Yıkanırkan püskülün yıpranmaması için,bu şekilde halkalara geçirebilirsiniz.


 
 
 
 
 
 
 
 
SAĞLIKLI BEDEN VE  RUH
DİLEKLERİMLE...