26 Aralık 2013 Perşembe

ORİGAMİ HEDİYE KUTUSU

ORİGAMİ ÇEŞİTLERİ:
Klasik Origami: Genellikle tek parça kağıdın katlanmasıyla yapılır. Bu türde at, kuş gibi hayvanlar yapılabildiği gibi çeşitli eşyalarda yapılabilir.
Modüler Origami: Parçalı origami olarak da bilinen bir türüdür. Birbirine benzeyen parçaların birleştirilmesiyle oluşturulur. Klasik origamideki somut hayvan ve eşya gibi nesnelerin aksine üç boyutlu geometrik nesnelerin yapılmasında kullanılır. Kullanılan parça sayısında herhangi bir sınır yoktur. Aynı parçaların yerlerini değiştirerek birden fazla geometrik şekil elde etmek mümkündür.
Islak Katlama: Gerçeğine uygun doğal görünen hayvan motifleri elde etmek için kullanılır. Kağıda şekil vermek kuruyken oldukça zordur. Islatılan kağıt daha kolay şekil alır ve daha naturel şekiller elde edilebilir. Islak origami tekniğini bulan kişi Akira Yoshizawa(14 mart 1911-14 mart 2005)’dır. 
Bu teorik bilgilerden sonra basit bir origami çalışması ile devam edelim istedik. Hediye  kutusu. Klasik yöntemle yapılan bu hediye kutusunu, çekmece içlerine separatör olarak da uygulayabilirsiniz. Her boy ve renk  yapılabilir. Kapak ve kutuyu rahat kullanabilmek için aralarında  (en ve boy)  1cm. fark olmalı. (Karton daha kalın bir malzeme olduğu için 1,5cm yapabilirsiniz.) 
Örnek: Kapak 20x20cm2       Kutu 19x19cm2  gibi

Püf Noktası:
Origami çalışmalarınızın düzgün olması için mutlaka ''tırnak ütüsü '' yapmalı veya sert bir cisimle kenar çizgilerinin üzerinden geçmelisiniz.



















YENİ YIL HEDİYELERİM 

BU KUTULARIN 

İÇİNDE!



MUTLU YILLAR...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder