24 Haziran 2013 Pazartesi

BEGÜM'ÜN ÇORAPLARI


         
         Üretmek, hayal kurma ile başlar, merakla devam eder. Fırsat verilirse, yaratıcı düşünce haline gelir. Bilimle desteklenir, projelerle ''inovatif düşünce'' bağla olarak ekonomide ki yerini alır. Bu süreç,  bir çarkın dişlileri gibi birbirine bağlıdır. En küçük çark çok önemlidir. Çünkü, insanların hayal güçleri, yaşlarıyla ters orantılıdır. Yaş aldıkça hayal kurmayı bir kenara bırakarak düşünce üretmekten uzaklaşırız. Bir çok kez yaptığımız meslekler de buna izin vermez.  Oysa, ekonomisi doygun bir ülke, eş fırsatları olan bir toplum yaratmak için hayal kuran, merak eden, araştıran, bilimsel düşünen kısacası üreten bireyler yetiştirilmelidir. 

        Teknoloji tasarım dersinde öğrencilerin koşulsuz olarak hayal kurmaları, merak veya ilgi alanlarına göre düşüncelerini kurgulamaları istenir. Öğrencilerin  hayal güçleri bizi  şaşırtır ve düşündürür. Zaman zaman da çok güldürür. 

      ''Begüm 'ün çorapları'' adını verdiğimiz çalışma buna bir örnek. Bu çorap farklı mevsimler de ve farklı ihtiyaçlar için kullanılıyor. Üstelik ekonomik......Teşekkürler ve sevgiler  Begüm...



BEGÜM'ÜN ÇORAPLARI











                     YÜZÜNÜZDEN GÜLÜMSEME EKSİK OLMASIN..... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder