3 Eylül 2013 Salı

YENİ AHŞAP KULPLARIM

           Uzun zamandır bazı dolapların ve çekmecelerin kulplarının değiştirilmesi gerekiyordu.  Ancak farklı bir şeyler olmalıydı. Basit şeyler hoşuma gitmedi, güzel olanlar çok tuzluydu, taşlı tuşlu olanlar evimizin tarzına uymazdı... Renkli olmaz, bu çok sarı, bunlar parlak derken, gezmediğim yer kalmadı...
             Sonunda,  sevgili BeHeR bu iş ellerinden öper... 

         Daha önceleri bir gezimizde Sapanca'dan ''Crazy Ahmet'' den aldığım kökler aklıma geldi. Çok da  güzel oldu. Bu kulpları, sizde budanmış dallar veya köklerden  yapabilirsiniz. Sıralama çok basit -çok talaş kaldırandan, az talaş kaldırana doğru uygulama- yapmak. Kesmek, törpülemek, eğe ve zımpara yapmak.  Kökler hafif ve vernikli olduğu için işim daha da kolay oldu.

           Araç gereç olarak en basit malzemeler kullanılabilir. İnce dişli bir el testeresi yoksa, gözden çıkarabileceğiniz bir ekmek bıçağı  işe yarar. Büyük ve ağır aletlere gerek yok. Maket yapmak için kullanılan eğe ve törpüler, hatta eski bir tırnak törpüsü bile işe yarar.  Su zımparası (kağıt zımparanın en incesi) satın alabilirsiniz. Zımpara işinizi kolaylaştıracaktır. Sevgili öğretmenlerim bu tavsiyeleri duymasınlar. Çünkü bize okulda ilk öğretilen, araç ve gereçlerin bu şekilde kullanılmaması olmuştu!

           Bu arada  Crazy Ahmet'den kısaca bahsetmek isterim. Ahmet Kezer, Sapanca'nın Yanık köyünde yaşıyor.   Ona, ''lord of the roots'' yani köklerin efendisi de  diyorlar. Halk arasında ise ''crazy Ahmet'' deniyor. Ahmet Bey, doğaya zarar vermeden topladığı ağaç köklerinden sanat eserleri, tasarım harikaları ve evlerimizde kullanabileceğimiz ürünler yapıyor. Oldukça yaratıcı ve ilginç bir kişilik. Yolunuz düşerse veya sipariş vermek isterseniz, crazykezer@hotmail.com 0541 261 11 51 / 0536 261 11 51.

           Gelelim kulpların yapılışına:
         
       
    


















Püf Noktası: İnce deri parçaları ve naylon ipler yerine takı için kullanılan renkli sırım ipler kullanılabilir.





























Püf Noktası: Zımbaları çekiçle sağlamlaştıralım.



Püf Noktası: Dolabın  iç kısmında, kullanım kolaylığı sağlamak ve estetik bir görünüm için, kaplamanın rengine uygun yapışkanlı kağıt kullanabilirsiniz.










SEVGİLER...

YORUMLARINIZI BEKLİYORUM...

          

2 yorum:

  1. Sevgili Hesna ; Yine cok guzel birsey tasarlamissin canim.Insallah bu emeklerini daha cok kisiler gorur .Tamamiyle el sanati ve kabiliyeti. Ben boyle seyleri cok seviyorum. Herseyden once bana ozel birsey.Bir baskasi yok. Dedigim gibi insanlar insallah senin sanaatini anlarlar. Sevgiyle kal ....

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.sizler kadar değilim. Benim için teknik bilgide başvurulacak birinci adreslerden birisiniz....

    YanıtlaSil