6 Kasım 2013 Çarşamba

''ORTAYA KARIŞIK''

İncik boncuk işleriyle uğraşanların en sevdikleri çalışmalarından biridir: Tek tek kalmış boncukları yeniden değerlendirmek.
Bu durumda, BeHeR-Tasarımın yöntemi ise kağıt boncuklarla ''bunlardan ne yapsam acaba dedirten boncukları'' bir arada kullanmaktır.  Bu şekilde boncuklar bütünlük kazanır. Uyumsuz boncuklar uyumlu hale gelir.
Kağıt boncuklar, dergi ve kaplık kağıtları, ithal fon kartonları veya kendinden yapışkanlı kağıtlarla yapalabilir. Bu çalışma kolay, eğlenceli, ekonomiktir. Boncukları  ip veya misinaya geçirerek, açık havada sprey vernik uygulayabiliriz. Böylelikle boncuklar, daha kalıcı olur...
Kağıt boncuklardan, en çok kolye ve bileklik yapılıyor ama  sizler farklı uygulamalar yapabilirsiniz. Genelde deniz minaresi gibi göründüğü için  çok şık objeler ortaya çıkıyor!
Bu arada mutlaka Fisun hanımın bloğuna da bakın... Kağıt boncuklarla çok güzel çalışmalar yapmış.  Fisun'un kağıt boncukları 


Bir çok çalışma gibi kağıt boncuk yapmak ta sabır işi...Ben hem sabırlıyım hem de kendi boncuklarımı yaparım diyorsanız... BUYRUN LÜTFEN... 

 

 
 
 
 
 
  
Kullanılacak kağıt üzerine 1cm. aralıklarla işaret çizgileri alınır. Karşılıklı yapılan bu işlem
sonrası işaret çizgileri birer atlanarak çapraz olarak cetvelle birleştirilir.
Bu şekilde kolaylıkla,  eşit karşılıklı üçgenler  elde edilmiş olur.
 
 
 
 
Kolay anlaşılması açısından çizimi kareli kağıt üzerinde göstermek istedik.
 
 
 
 
Püf Noktası: Boncuklar 2cm.ye 20 cm. lik üçgen parçalardan elde edilir. 
  
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yapışkanlı kağıttan boncuk yapımı:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tahta, seramik, cam vb. boncuklarla kağıt boncukların uyumu çok güzel oluyor!
 
 
 
 
 
 
 
 
FARKLILIKLARDAN DA UYUM ELDE EDİLEBİLİR!!!
 
 
 
 


2 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım. Bunlardan 1992de balkon kapıma perde yaparken mahalleli,konu komşu ve öğretmen odasında beni kağıt bükerken görenler ne yaptığımı çooook merak ederlerdi.Bir ay kadar merakta kaldılar sonra görüp şaşırdılar. o zamanlar boncuk,takı malzemesi pek bulunmadığından ben birbirine eklemek için ekseninden iki ucu mercimek büyüklüğünde bükerek hazırladığım ince, renkli,telefon hat tellerinden yararlanıp birbirine ekleyerek yapmıştım. Çünki öyle hobi bobi malzemecileri teller filan da rahatça bulunmazdı.
    Bizim sevgili blogger arkadaşımız Nedret de bu boncuklardan çok güzel mumluklar,nazarlıklar yapıyor. Etsy de falan çok güzel fiyatlarla satılıyor.
    zarifce.blogspot.com a bakıver istersen.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok önceleri de kağıt boncukları çok severdim, her daim popüler olmuştur zaten...Uygulama yapmak iyi olur diye düşündük...:)

      Sil